Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 23ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021. Το Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 26 Ιουνίου, μεταδόθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διαδικτυακά, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.

Παράλληλα μέσω της διαδικτυακής προβολής των ταινιών, δόθηκε -για πρώτη φορά επίσης- η ευκαιρία της θέασης σε άτομα τόσο εκτός της Λάρισας, καθώς και σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, στις οποίες η φυσική μετάβαση σε χώρο προβολών αποτελεί ζήτημα.

Η 23η διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με κεντρικό συντονιστικό φορέα την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου, με την αμέριστη αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σκοπός των δύο αυτών φορέων υπήρξε η αναβίωση και επανακαθιέρωση αυτού του κινηματογραφικού θεσμού, ο οποίος ξεκίνησε από το 1992 και προσωρινά ανεστάλη το 2014.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι η διοργάνωση του 23ου Μεσογειακού Φεστιβάλ αφορά προγραμματικά το 2020 -μέσα στο οποίο αρχικά είχε δρομολογηθεί- αλλά μεταφέρθηκε χρονικά στο πρώτο εξάμηνο του 2021 εξαιτίας των συνθηκών. 

Στο φετινό φεστιβάλ (26-29 Ιουνίου 2021) έλαβαν μέρος 34 ταινίες μικρού μήκους από μεσογειακές χώρες όπως η: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Κύπρος, Τουρκία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και Πορτογαλία, Ιορδανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Για ακόμη μια χρονιά η βαθμολόγηση των ταινιών εναπόκειται στην κριτική πλουραλιστική άποψη του συμμετέχοντος κοινού, το οποίο καλείται να βαθμολογήσει τις ταινίες μέσω διαδικτυακής δυνατότης, το σύνδεσμο της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τόσο στη σελίδα www.sfmc.gr , όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου.  

Τέλος η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κυρία Νάντια Τσιγάρα -εκ μέρους της διοργάνωσης- εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στην αντιπρόεδρο επικοινωνίας της ΕΦΜΚ&Τ κυρία Κατερίνα Κανέλα, καθώς και στην υπεύθυνη του τμήματος ψηφιακών μέσων & διαχείρισης της ΕΦΜΚ&Τ κυρία Χριστίνα Χατζηδάκη, για καθοριστική συμβολή του σε θέματα τεχνολογίας και διαδικτυακών προβολών.