Πέρασαν επτά χρόνια και πλέον, για να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας οι τρεις κατηγορούμενοι για ληστεία περιπτέρου τον Μάϊο του 2014 στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Ένοχοι κρίθηκαν χθες και οι τρεις κατηγορούμενοι στην ληστεία, ωστόσο έπεσαν «στα μαλακά», αφού το δικαστήριο τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Πρόκειται για δύο 27χρονους και έναν 26χρονο (οι δύο είναι αδέρφια) σήμερα, που στις 16 Μαίου του 2014 είχαν ληστέψει με την απειλή πιστολιού, που αποδείχτηκε απομίμηση (τύπου Ρέπλικα, αεροβόλο), περίπτερο 56χρονης σήμερα , αποσπώντας την τσάντα της, όπου είχε το ποσό των 2.300 ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η ληστεία είχε γίνει στις 2.20’ τα ξημερώματα από τους δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, ενώ ο τρίτος τους περίμενε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο και είχαν διαφύγει.

Οι δράστες φορούσαν κράνη, όταν λήστεψαν την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, την οποία και είχαν χτυπήσει με την λαβή του όπλου τρεις-τέσσερις φορές στο κεφάλι, καθώς η γυναίκα είχε αντιδράσει…

Μάλιστα η παθούσα είχε νοσηλευτεί, όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ όπως ανέφερε την είχαν χτυπήσει βάναυσα και πολλαπλά, για να της αποσπάσουν την τσάντα με τα χρήματα.

Οι τρεις δράστες, που όπως αναφέρθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία, είναι σήμερα καλοί οικογενειάρχες και έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, είχαν συλληφθεί την επομένη από τους αστυνομικούς, ενώ είχαν επιστρέψει στην 56χρονη τα κλοπιμαία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ένοχους χθες για τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας τον έναν εκ των δραστών και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον έναν εκ των δύο 27χρονων, που φέρεται να χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, με την ποινή να επιβάλλεται με τριετή αναστολή και έφεση, στον δεύτερο 27χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, επίσης με αναστολή και έφεση και στον τρίτο, 26 χρόνων, αδερφό του δεύτερου, ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και έφεση.

Ο πρώτος καταδικασθείς επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους για τη ληστεία, ενώ και οι τρεις απολογούμενοι στο δικαστήριο, μίλησαν για επιπολαιότητα και ανωριμότητα.

Στον πρώτο και δεύτερο καταδικασθέντα αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και σε όλους της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως οι δράστες μετά την σύλληψή τους και τις απολογίες τους στον ανακριτή, δεν είχαν προφυλακιστεί.

e-thessalia.gr