Για την πορεία του κορωνοϊού στην Θεσσαλία μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 

Αναφερόμενος στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, όπως έχουν καταγραφεί στους 4 θεσσαλικούς νομούς, από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαίου 2021, επεσήμανε πως παρατηρείται μια αύξηση των νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών covid-19 την τελευταία εβδομάδα. 

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που αφορούν στην Θεσσαλία ανά εβδομάδα, χαρακτηριστικά ανέφερε πως "ο κορωνοϊός στη Θεσσαλία έχει σκαμπανεβάσματα", ενώ πλέον αύξηση παρατηρείται στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στις Π.Ε. των Τρικάλων, της Μαγνησίας και της Καρδίτσας. 

Συγκεκριμένα ο Κώστας Αγοραστός είπε τα εξής: 

«Δεν έφυγε ο κορωνοϊός, είναι εδώ και είναι ύπουλος. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να διαφυλάξουμε την κοινωνία, τον εαυτός μας και τους συνανθρώπους μας από την πανδημία και τη διάδοση του κορωνοϊού. Ο κορωνοϊός στη Θεσσαλία έχει σκαμπανεβάσματα, βέβαια τις τελευταίες δύο βδομάδες οι άνθρωποι που νοσηλεύονται παραμένουν σταθεροί στα 240 άτομα. Υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία.

Το εμβόλιο είναι το μόνο που έχουμε τώρα, όπως και οι μάσκες και η προσωπική υγιεινή. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για να υπάρξει η ανοσία στην κοινωνία. Δεν έφυγε ο κορωνοϊός, είναι εδώ και είναι ύπουλος.

Κάθε ένας που νιώθει η διαπιστώνει κι από τα χιλιάδες rapid test που κάνουμε κάθε μέρα, να προστρέχει στο νοσοκομείο και να παίρνει τις κατάλληλες οδηγίες για να αντιμετωπιστεί σωστά ο ιός».

Τα στοιχεία στη Θεσσαλία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες:

Από 19/4 έως 25/4

Από 26/4 έως 2/5

Από 3/5 έως 9/5

Aπό 10/5 έως 16/5