Τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας ο Συντονιστής-Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τυρνάβου Χρήστο Τσιόπα.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Καρανίκας (αντιδήμαρχος-αναπληρωτής δημάρχου Ελασσόνας), Γιάννης Καριπίδης (δημοτικός σύμβουλος), Νίκος Μπίκιας (Συντονιστής-Γραμματέας Ο.Μ. Ελασσόνας) και Αντώνης Λιάνος (δημοσιογράφος).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «στην επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος τόνισε πως η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη είναι δύο βασικές αρχές στην δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς και εκεί θα βασιστεί και η συνεργασία σε σχέση με τον Δήμο Ελασσόνας και την προοδευτική συμπαράταξη που διοικεί την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο αναπληρωτής Δημάρχου Δημήτρης Καρανίκας τόνισαν στα μέλη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας και στον Γραμματέα Νίκο Μπίκια πως ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός μελετών για την ανάπτυξη και τη σωστή βιωσιμότητα της περιοχής και των πολιτών αντίστοιχα και πως άμεση ανάγκη αποτελεί για τον Δήμο Ελασσόνας η περαιτέρω χρηματοδότηση από την κεντρική πολιτική σκηνή ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, στην οικονομική λειτουργία του Δήμου αλλά και στις ανάγκες των πολιτών μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου και σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19.

Αναφορά έγινε σε ζητήματα καθαριότητας, άρδευσης, ύδρευσης και ανάπτυξης της περιοχής με τον Γραμματέα Βασίλη Ζωγράφο να τονίζει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και της Συντονιστικής Επιτροπής της Αετοράχης, για το ζήτημα που έχει προκύψει με ενδεχόμενη δημιουργία φωτοβολταικού σταθμού ισχύος 36 MW σε έκταση περίπου 1.100 στρεμμάτων δημόσιας γης, στην περιοχή Αετοράχης-Στεφανοβούνου Ελασσόνας.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, η περιβαλλοντική καταστροφή, το βαρύτατο πλήγμα στην κτηνοτροφία, η τεχνητή άνοδος της θερμοκρασίας από μία τόσο μεγάλη έκταση φωτοβολταϊκών δίπλα σε κατοικίσιμες περιοχές και ο κίνδυνος αλλοίωσης του τοπίου αποτελούν τις κύριες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στην ασφαλή βιωσιμότητα των πολιτών των εν λόγω δημοτικών διαμερισμάτων, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ενδεχόμενο δημιουργίας του σταθμού.

Τα μέλη της Ο.Μ. Ελασσόνας τόνισαν την ανάγκη για επαγρύπνηση, αγωνιστικότητα και συνεργασία με τον Δήμο και τη δημοτική αρχή για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών στην καθημερινότητά τους».