Για τους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στην χώρα μας μίλησε ο Λαρισαίος καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης τονίζοντας ότι εάν ο κόσμος αρχίσει να χαλαρώνει πρόωρα τότε η διαδικασία εμβολιασμού ενδέχεται να αποτύχει.

Από την άλλη υπογράμμισε ότι εάν όλα γίνουν σωστά τότε θα έχουμε ένα διαφορετικό φθινόπωρο.

«Η διαδικασία του εμβολιασμού θα αποτύχει αν χαλαρώσουμε πρόωρα. Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές τα κρούσματα θα αυξηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι αρχές Ιούνη.

Αν προχωρήσουμε κανονικά, τον Ιούνιο θα έχουμε 40-50% ανοσία στην κοινότητα. Αρκεί ως τότε να τηρούμε μέτρα. Βγαίνοντας από το καλοκαίρι θα έχουμε 60% ανοσία στην κοινότητα! Αρκεί ως τότε να προσέχουμε. Έτσι μόνο θα έχουμε διαφορετικό φθινόπωρο και θα δούμε εικόνες όπως αυτή του Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κοροναϊού είπε: «Είναι πιθανό, ελέγχεται. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα μικρά αντιικά φάρμακα που θα δίνονται από το στόμα. Όταν βγουν θα έχουμε σημαντικά όπλα για να καταπολεμούμε τον ιό από το σπίτι».

Είναι λίγα τα αρνητικά περιστατικά με AstraZeneca σε κυρίες σε αναπαραγωγική ηλικία

Αναφορικά με το αν το Astra Zeneca είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες ανέφερε πως: «Είναι λίγα τα αρνητικά περιστατικά σε κυρίες σε αναπαραγωγική ηλικία. Τα ποσοστά είναι πολύ μικρά, δεν πρέπει να μας απασχολούν. Χάνουμε χρόνο όσο τα συζητάμε».

Για να καταλήξει: «Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν άδεια οι εταιρείες για εμβολιασμό νέων παιδιών 12-15 ετών. Μάλλον έτσι θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά».

(in.gr)