Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, μετά τους ισχυρούς σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου από την περιοχή της Ελασσόνας. 

Οι έλεγχοι έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ΚΤ.ΥΠ.ΑΕ., με την γνωμάτευσή της να κατατάσσει τα σχολικά κτήρια σε 5 κατηγορίες, Α, Β, Γ, Δ, και Ε, σχετικά με την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητά τους για άμεση χρήση. 

1. Τα  σχολεία κατηγορίας Α  κρίνονται “κατάλληλα|” για άμεση χρήση.

2. Τα σχολεία κατηγορίας B κρίνονται “κατάλληλα|” για άμεση χρήση με την προϋπόθεση “άρσης επικινδυνότητας” (πχ αποφυγή πτώσης υλικών στα σημεία των βλαβών που καταγράφηκαν)  ενώ οι επισκευές μπορεί να γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Ήδη, συνεργεία του Δήμου ολοκληρώνουν μέχρι την Τετάρτη 7/4/2021 τις εργασίες ¨άρσης επικινδυνότητας” σε όλα τα σχολεία κατηγορίας Β και αποδίδονται σε άμεση Διοικητική και Εκπαιδευτική λειτουργία.

3. Τα σχολεία ή τμήματα αυτών κατηγορίας Γ,Δ,Ε κρίνονται “ακατάλληλα|” για άμεση χρήση. Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κατόπιν επισκευών των βλαβών.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ