Αποφασισμένος να παίξει τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 1 δείχνει ότι είναι ο Ιωνικός, καθώς την Κυριακή (4/4) κέρδισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 και ξέφυγε από τους διώκτες του στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας 2.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με το πέμπτο συνεχόμενό της τρίποντο έχει 37 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές, ούσα στο +5 από τον Λεβαδειακό και στο +6 από την Ξάνθη.

Οι Θεσσαλοί, από την πλευρά τους, με 21 πόντους είναι στην 8η θέση και είναι ελάχιστες πλέον οι ελπίδες τους για να παίξουν στα πλέι οφ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Νικαιώτες άνοιξαν το σκορ στο 20', με τον Ρόλε να εκτελεί φάουλ και ο Κοτσώνης με κοντινό σουτ βρήκε δίχτυα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μόρας έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Χατζής δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 40' ο Ρόλε έπιασε ένα μακρινό σουτ, για να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, ενώ στο 57' το σουτ στην κίνηση από τον Μπαλογιάννη για λογαριασμό της ομάδας του Κώστα Φραντζέσκου ήταν αρκετά άστοχο.

Πολύ καλό, αντίθετα, ήταν το δυνατό σουτ του Χατζή στο 59' εκτός περιοχής και με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, για να αγγίξει το 0-2 ο Ιωνικός στο 66', όταν ο Βλαχομήτρος πάσαρε στον Κάστρο, που από κοντά με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 74' ο Ομπράντοβιτς έκανε ένα πλασέ από πλάγια αριστερά και υπό την πίεση του Κοτσώνη, για να φύγει άουτ η μπάλα, ενώ στο 81' έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Σέρβος επιθετικός, πλασάροντας στην κίνηση μετά από κεφαλιά-πάσα του Σκούπρα και με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει με δυσκολία.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάτι σημαντικό και οι Νικαιώτες πανηγύρισαν τη σημαντική νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τον Καραγιάννη του Συνδέσμου Θράκης και τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Φλώρινας.

Κίτρινες: 25' Μπαλογιάννης, 90' Γιάκος, 90'+4 Μόρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Σκούπρα, Γκόλιας (62' Μπάμπης), Μόρας, Καρρίκι (47' λ. τρ. Καμπέρης), Χατζής, Μπάλλας, Μπαλογιάννης (62' Ομπράντοβιτς), Ντα Κάμπο (38' λ. τρ. Λίταινας), Γιάκος, Αθανασιάδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Oμάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Μουμίν, Γκοτσούλιας, Πλατέλλας (76' Mάναλης), Βλαχομήτρος (76' Ματσούκας), Ρόλε (85' Κουιρουκίδης), Κάστρο (85' Νιάσε).

a-sports.gr