Η κατάσταση αναφορικά με τα κρούσματα στο Δήμο Τεμπών αρχίζει να γίνεται καλύτερη και στο πλαίσιο αυτό, άμεσα με ένα μήνυμα του ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης ενημερώνει τους κατοίκους για τα επόμενα βήματα:

«Από την έναρξη της πανδημίας, η τοπική μας κοινωνία λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η γενική υγειονομική εικόνα του Δήμου μας  να είναι καλή. Αυτή η θετική εικόνα τις προηγούμενες τρεις (3) εβδομάδες του Φεβρουαρίου δυστυχώς άλλαξε προς το χειρότερο, με αποτέλεσμα ο δήμος μας να ενταχθεί στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και να παρθούν περιοριστικά μέτρα.

Χθές όμως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ότι ο δήμος Τεμπών, μετά από τρεις (3) εβδομάδες, βγαίνει από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, από τις 06:00 π. μ. Δευτέρα πρώτη (1η) Μαρτίου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο) καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά η επιδημιολογική μας εικόνα, ευχαριστώντας συγχρόνως τους κατοίκους και τη δημοτική Αρχή Τεμπών για τη συνεργασία τους και για την ιδιαίτερη προσοχή που έδωσαν στην ορθή εφαρμογή των μέτρων.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι η παραμικρή χαλάρωση μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει προϋποθέσεις αύξησης των κρουσμάτων και την ανάγκη να ληφθούν εκ νέου περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Γνωρίζω απολύτως την κόπωση και την πίεση, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες, από την παρατεταμένη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Κατανοώ επίσης, το άγχος και την ανασφάλεια πολλών συνανθρώπων μου από τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Απευθύνομαι όμως στο φιλότιμο, αλλά και στη λογική όλων σας επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο πως μόνο εάν εφαρμόσουμε πραγματικά και υπεύθυνα τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης, σε  συνδυασμό με το πρόγραμμα των μαζικών εμβολιασμών, θα μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των συγγενών και των φίλων μας, αλλά και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το αύριο και τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαι βέβαιος ότι με υπομονή, σύνεση και πίστη  μέσα στους επόμενους μήνες ο “πόλεμος” θα έχει οριστικό νικητή. Την ανθρώπινη ζωή.»