Το τέλος του χειμώνα μας δημιουργεί μια ανεξήγητη χαρά, η οποία για πολλούς κορυφώθηκε τις ημέρες της χιονόπτωσης. 

Για άλλους, βέβαια, οι ημέρες εκείνες υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολες και αυτό τους κάνει να αποχαιρετούν τον χειμώνα με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Η Άνοιξη που έρχεται φέρνει πάντα μαζί της αισιόδοξα και θετικά συναισθήματα, που συνδέονται με το ξύπνημα της φύσης, με τα ζωηρά της χρώματα και τις μεθυστικές ευωδιές. 

Ένας ακόμα λόγος για να χαιρόμαστε που αυτός ο μήνας φτάνει στο τέλος του, είναι η ξεχωριστή Πανσέληνος με την οποία μας αποχαιρετά.

Η "Πανσέληνος του Χιονιού", το γεμάτο φεγγάρι του Φλεβάρη, ονομάζεται έτσι, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που κατά κανόνα εμφανίζεται αυτόν τον μήνα και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής.

Πλήρη πανσέληνο θα έχουμε σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 10:17 τη νύχτα, όμως και από το βράδυ της Παρασκευής ήταν πλήρως ορατή και μαγευτική στον ουρανό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αξίζει πραγματικά να βγείτε στο μπαλκόνι σας και να αναζητήσετε την Πανσέληνο το βράδυ, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και λαμπερά ζευγάρια του έτους.

Στο παρελθόν, ονομαζόταν και «Πανσέληνος της Πείνας», γιατί το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου, καθώς και «Πανσέληνος της Αρκούδας», γιατί τα ζώα αυτά έβγαιναν εκείνες τις ημέρες αναζητώντας φαγητό.

Αστρολογικά, αυτή η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην Παρθένο, ενώ θα επηρεάσει τα λεγόμενα «μεταβλητά ζώδια» (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες).