Σε ανακοίνωση της γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ αναφέρονται τα εξής:

"Όση προσπάθεια και να καταβάλεις, όσα ψέματα και να πεις είτε στον  εαυτό σου είτε στους άλλους, κανείς δεν μπορεί να χαρεί αβασάνιστα για  τις κλήσεις παικτριών της ΑΕΛ στην Εθνική Νεανίδων.

Η πρώτη αντίδραση της ικανοποίησης για την ανταμοιβή των κόπων των  αθλητριών αλλά και των προπονητών της ομάδας, δεν μπορεί να σκεπάσει  την στεναχώρια για όλα αυτά που βιώνει το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην  χώρα μας και τον βιασμό του από την πολιτεία.

Η χαρά των λίγων δεν μπορεί να επισκιάσει το δράμα των πολλών. Μπορεί  στο «επαγγελματικό» ποδόσφαιρο οι ΠΑΕ να χαίρονται και να  αυτοδιαφημίζονται με τις συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες, όμως στο  Γυναικείο ποδόσφαιρο πάνω από όλα πρέπει να είναι η ανθρωπιά και η  αλληλεγγύη.

Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων των τελευταίων ημερών από  παράγοντες και αθλήτριες του αθλήματος που ζητάνε ίση μεταχείριση,  ισότητα και δικαιοσύνη, ήρθανε αυτές οι κλήσεις για να δώσουν μία  προσωρινή και ίσως πλασματική αίσθηση χαράς και ελπίδας.

Η στάση όμως της πολιτείας εκτός από παράνομη και επικίνδυνη, κρίνεται  πλέον και ύποπτη.

Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες της Α' Εθνική έχουν αιτηθεί τηλεδιάσκεψη  με τον ΓΓΑ κο Μαυρώτα και τους φορείς για να βρεθεί μία λύση και  παράλληλα να δοθούν εξηγήσεις για την άνιση μεταχείριση και τις  διακρίσεις, εδώ και δέκα ημέρες δεν υπάρχει καμία απάντηση, με την  αδιαφορία της πολιτείας να ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας.

Για την ιστορία οι Παναγιώτα Βλασιάδου, Γεωργία Παυλοπούλου και  Χριστίνα Μούκα, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις προπονήσεις της Εθνικής  Νεανίδων που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη από 15/2/21 μέχρι και 17/2/21.

Η μοναδική ευχή προς όλες τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε αυτές  τις προπονήσεις είναι.. Θεός φυλάξει και κάντε τον σταυρό σας!"