Νέα πρωτοβουλία, σε συνέχεια και στο πλαίσιο της πρόσφατης, θετικής πρωτοβουλίας της  για την Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνει  τώρα η βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής , Ευαγγελία Λιακούλη  η οποία διοργανώνει, αύριο, Παρασκευή 5/02/2021 και ώρα 18.00,  διαδικτυακή συνάντηση όλων των  Προέδρων των Κοινοτήτων του νομού , ενόψει των μεγάλων αλλαγών που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που παρέδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και που προκαλεί ήδη , σοβαρές συζητήσεις και αντιδράσεις,  στα κοινοτικά συμβούλια όλης της χώρας.

Διακηρυγμένο στόχο της νέας διαδικτυακής συνάντησης,  αποτελεί η συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων για τον τρόπο λειτουργίας των Κοινοτήτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και ειδικότερα τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο πάντοτε της συμβολής στη δημιουργία ενός ενιαίου και αρραγούς  αυτοδιοικητικού μετώπου για το ν. Λάρισας.

Από την πλευρά της η κ Λιακούλη , για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε τα εξής:

« Ανέλαβα την πρωτοβουλία να συναντήσω όλους τους Προέδρους , για να ακουστούν  οι  θέσεις και οι απόψεις τους,  που θα εκφράζουν πραγματικά τους Ανθρώπους του νομού και όχι τις κομματικές επιταγές, του εκάστοτε κόμματος.
Είναι ένας διάλογος που νιώθω ότι λείπει .

Θέλω να ακουστούν οι αλήθειες, για τον τόπο μας, για το πώς λειτουργούν οι κοινότητες, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζου , τα θεσμικά θέματα που πρέπει να τεθούν

Το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα ο κ Υπουργός Εσωτερικών , φέρνει δραματικές αλλαγές στις Κοινότητες και συρρικνώνει το ρόλο τους, μέχρι ….εξαφανίσεως!

Τι λένε όμως οι Άνθρωποι του τόπου μας γι’αυτό; Συμφωνούν με την κατάργησή τους ;

Πώς λειτουργούν οι Κοινότητες  στο νομό μας; Ποια είναι η δική τους  πραγματικότητα; Έχουν πόρους και αρμοδιότητες;  Οι δήμοι μπορούν να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των κοινοτήτων , να είναι παρόντες κάθε μέρα στα μικρά θέματα, που απασχολούν τα χωριά μας ;

Τα αποτελέσματα αυτής της οργανωμένης συζήτησης , θα επικοινωνηθούν , όχι μόνο στην ηγεσία και τα αρμόδια όργανα του Κινήματος Αλλαγής , αλλά και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διαρροές του σχετικού επικείμενου νομοσχεδίου, φαίνεται αρνητικό στην διατήρηση του θεσμού των Κοινοτήτων, τουλάχιστον με τη μορφή που έχουν σήμερα.

Πάντα με ενότητα και υπό το πρίσμα ενός ενιαίου και αρραγούς αυτοδιοικητικού μετώπου, θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος μας, χωρίς σκοπιμότητες και ιδεοληψίες.

Πρέπει σε όλους να δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν και όλοι να ακουστούν » .

Αξίζει να τονιστεί πως την τηλε-συνάντηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος και θα συμμετέχουν εκτός από τους Προέδρους των Κοινοτήτων, δημοσιογράφοι -εκπρόσωποι όλων των μέσων ενημέρωσης του νομού, καθώς και παρατηρητές από άλλους νομούς , που αιτήθηκαν συμμετοχή.