«Κενό γράμμα» αποτελεί δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για την από κοινού αξιοποίηση, του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(Ε.Φ.Κ.Α.) με τον Δήμο Λαρισαίων, του οικοπέδου του Πρώην Ι.Κ.Α. στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ασκληπιού.

Η απάντηση του μέχρι πρότινος υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση σε ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτή Λάρισας, Κυρ. Βελόπουλου σχετικά «με την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου του e-Ε.Φ.Κ.Α. σ τη Λάρισα» αποκαλύπτει ότι το σχέδιο του Φορέα «σύμφωνα με το πενταετές και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του» είναι πως «το οικόπεδο επί της οδού Ασκληπιού 29 στη Λάρισα προορίζεται για οικοδόμηση προκειμένου να καλύψει το σύνολο των στεγαστικών αναγκών του Φορέα στην πόλη».

Εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία που επήλθε το 2018 μεταξύ του  δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και του τότε υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσου Πετρόπουλου, σύμφωνα με την οποία το οικόπεδο του ΙΚΑ «παραχωρείται κατά χρήση» από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο Λαρισαίων «και θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής» όπως τονιζόταν σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, στις 30 Μαρτίου 2018. 

Β. Κακάρας Ελευθερία