Την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση, πιθανώς σύντομα, προανήγγειλε ο Βασίλης Σπανούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο Λαρισαίος άσος του Ολυμπιακού, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε μεγάλες επιτυχίες, αποκάλυψε πως εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης, ενώ μίλησε ακόμη για τις κορυφαίες στιγμές της σταδιοδρομίας του και το μυστικό της επιτυχίας.

«Φυσικά το έχω σκεφτεί! Είμαι 38 χρονών, σε λίγο καιρό θα γίνω 39. Αυτή η στιγμή θα έρθει πιθανότατα σύντομα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με το άθλημα», απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι έχει συχνή επαφή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Με τον Γιάννη μιλάμε για πολλά πράγματα. Είναι πάντα πολύ ωραίο να μιλάς μαζί του, γιατί αγαπά το μπάσκετ».

Ερωτηθείς για τη στιγμή που θυμάται πιο έντονα στην καριέρα του, είπε: «Δεν μπορώ να πω ποια είναι η πιο αξέχαστη στιγμή, αλλά σίγουρα η χρονιά που ήμουν στο ΝΒΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εμπειρία, παρότι τότε δούλεψα περισσότερο από ποτέ άλλοτε».

Ο Σπανούλης κλήθηκε να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την επιτυχημένη καριέρα του. «Πολλή δουλειά, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, σεβασμός και θυσίες», απάντησε.

«Ποτέ δεν ονειρεύτηκα να κάνω κάτι εκτός του μπάσκετ. Ερωτεύτηκα το άθλημα από το πρώτο λεπτό [...] Αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μου, ήταν η αγάπη για το μπάσκετ και την οικογένειά μου. Γιατί εκείνη πίστευε πάντα σε μένα και μου επέτρεψε να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο: να παίξω μπάσκετ».

naftemporiki.gr