Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Λάρισας με την Ξάνθη στο AEL FC Arena είχαν καλυφθεί τόσο το όνομα της ΑΕΛ στις εξέδρες, όσο και το έμβλημα στις γωνίες του γηπέδου.

Την απάντηση έδωσε ο (ιδιοκτήτης του γηπέδου) Κωνσταντίνος Πηλαδάκης με γραπτή του δήλωση, στην οποία αναφέρει:

«Η απόφαση για κάλυψη του ονόματος του γηπέδου πάρθηκε μετά το εξώδικο της ΠΑΕ ΑΕΛ και του κ Κούγια στις 18-11-2020 για λόγους ουσίας και όχι εγωισμού. Το όνομα όπως και τα σύμβολα ανήκουν στο σωματείο το οποίο βάση νόμου υποχρεούται να τα παρέχει για συγκεκριμένους λόγους στην ΠΑΕ με αντάλλαγμα την καταβολή από την ΠΑΕ το γνωστό 10%.

Ο στόχος μας ήταν και είναι να μην διχάσουμε τον κόσμο της ομάδας παίρνοντας κατά καιρούς δύσκολες και εις βάρος μας αποφάσεις. Τα σύμβολα καλύπτονται κατά την χρήση και με τρόπο καθαρά προσωρινό.

Είμαστε περήφανοι διότι φτιάξαμε ένα γήπεδο με προσωπικές θυσίες, με τη στήριξη της τράπεζας αλλά και του κόσμου ενώ σήμερα τα γήπεδα που βρίσκονται σε εξέλιξη παίρνουν τη στήριξη της πολιτείας -όπου σωστά βέβαια πράττει- ενώ στη περίπτωση της ΑΕΛ αυτή η στήριξη δεν δόθηκε ποτέ!

Το θέμα του ονόματός δεν διαγράφει ούτε την αξία του γηπέδου, ούτε τις επιτυχίες στην Ευρώπη, ούτε την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά ούτε και τον σεβασμό μου προς τον κόσμο της ΑΕΛ και γίνεται για πρακτικούς και μόνο λόγους. Καλή επιτυχία στην ΑΕΛ στο δύσκολο αγώνα της καθώς και στον Απόλλωνα Λάρισας να πετύχει τους στόχους του.

Με τιμή
Κωνσταντίνος Πηλαδάκης»

Για την ιστορία να πούμε ότι το γήπεδο AEL FC Arena χρησιμοποιεί φέτος ο Απόλλων Λάρισας (η ΑΕΛ έχει επιστρέψει στο Αλκαζάρ) και το παρθενικό του παιχνίδι ήταν αυτό με την Ξάνθη στην πρεμιέρα της Super League 2, το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

athlitiko.gr