Την επίλυση των προβλημάτων στην χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στις ορεινές κοινότητες του δήμου Ελασσόνας ζητά με αναφορά της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Με την αναφορά της η κα Μπίζιου ενημερώνει την ηγεσία του Υπουργείου πως στο δήμο Ελασσόνας υπάρχουν ορεινά χωριά όπως το Λιβάδι και η Κρανιά, τα οποία, αν και καίνε ξύλα ή πέλετ, κινδυνεύουν να εξαιρεθούν από το επίδομα θέρμανσης, είτε λόγω υπέρβασης του πληθυσμιακού ορίου των 2.500 κατοίκων, είτε λόγω αδυναμιών του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Αιτιολογώντας την ανησυχία των κατοίκων των ορεινών χωριών η Λαρισαία βουλευτής επισημαίνει πως μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαπιστώθηκαν προβλήματα, καθώς στο Λιβάδι Ελασσόνας, παρατηρήθηκε αδυναμία ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, διότι σύμφωνα με το σύστημα «ο οικισμός δεν είναι επιλέξιμος» αν και, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση δεν υφίσταται πρόβλημα επιλεξιμότητας του οικισμού, αφού ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 2.500 κατοίκους.

Σε άλλα χωριά όπως η Κρανιά Ελασσόνας οι κάτοικοι, αν και καίνε καυσόξυλα, δεν δικαιούνται του επιδόματος επειδή το χωριό ξεπερνά, κατ’ ελάχιστο, το πληθυσμιακό όριο των 2.500 κατοίκων που προβλέπεται στη σχετική απόφαση.

Η κα Μπίζιου καταλήγει ζητώντας τη μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών για την βέλτιστη διευθέτηση των προβλημάτων ώστε να μην αδικηθεί κανένας δικαιούχος.