Από τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία στις 20 Ιανουαρίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμού, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε πρώτη προτεραιότητα οι πολίτες άνω των 85 ετών οι οποίοι θα λάβουν τα πρώτα sms εφόσον είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι όσοι -για κάποιον λόγο- είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, στο ΚΕΠ ή να μπουν στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφης προκειμένου να αλλάξουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε πως οι άνω των 85 ετών πολίτες που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους.

Διαφορετικά πρέπει απλώς να εμφανιστούν στο σημείο που τους έχει υποδειχτεί μέσω του μηνύματος, την προκαθορισμένη ώρα.

Οι εμβολιασμοί θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα ενώ θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και την αποστολή SMS στο 13034.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες και μέσω της οποίας μπορούν να εξεταστούν οι εκπαιδευτικοί εάν το επιθυμούν, είπε πως τα τεστ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα.

ert.gr