Αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού σε δρόμους και πλατείες χωριών του δήμου Τεμπών.

Η δημοτική Αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις και προτεραιότητές της, ξεκίνησε την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με σύγχρονης τεχνολογίας οδοφωτιστικά τύπου LED, σε χωριά του δήμου, τα οποία έχουν έσοδα από τη λειτουργία, στην περιοχή τους, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,

Τα νέα φωτιστικά σώματα που τοποθετούνται προσφέρουν ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας, δραστική μείωση κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της δραστικής μείωσης του κόστους συντήρησης των φωτιστικών, και εναρμονίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η δημοτική Αρχή εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, προχωρά με μικρά αλλά σταθερά βήματα στην αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σε δρόμους και πλατείες  χωριών του δήμου μας, με χρήματα που προέρχονται από την απόδοση ποσοστού επί της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που λειτουργούν στην περιοχή μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και η διαφορά είναι  ορατή. Σε πρώτη φάση αλλάζουμε 230 φωτιστικά σώματα σε δρόμους και πλατείες των χωριών Ευαγγελισμού, Γόννους και Καλλιπεύκη. Με την αντικατάσταση έχουμε άπλετο και διαυγές φως, μειώνουμε την κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα αυξάνουμε την αποδοτικότητα του φωτισμού.

Το επόμενο έτος θα συνεχίσουμε την αντικατάσταση των ενεργοβόρων  φωτιστικών,  με φωτιστικά LED και σε άλλα χωριά του δήμου μας. Προτεραιότητά μας, το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου Τεμπών να είναι όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο για το περιβάλλον», προσθέτει ο Δήμαρχος.