Το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Λάρισας με αφοσίωση, αυταπάρνηση, και κοινωνική αλληλεγγύη έχει διαθέσει κάθε ικμάδα και προσπάθεια στο μέτωπο κατά της πανδημίας.

Το Γ.Ν. Λάρισας αποδεκατισμένο, από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σήκωσε δυσανάλογο βάρος στον Νομό μας σε σχέση με το Π.Γ.Ν. Λάρισας και το μεγαλύτερο στην 5η Υ.ΠΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να νοσούν και κάποιοι να νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ.

Είναι εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για  την υποβάθμιση της ποιότητας παροχής υγείας από εξουθενωμένο και ελλιπές προσωπικό, πράγμα που συμβαίνει και στο Νοσοκομείο μας, με δυνητικό αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας και των επιπλοκών από CοVιD-19.

Η μετατροπή του Γ.Ν. Λάρισας σε νοσοκομείο μίας νόσου, της CοVιD-19, με κατάργηση κάθε άλλης δραστηριότητας και επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης και αντιμετώπισης της λοιπής νοσηρότητας, απειλεί την βιωσιμότητα του κατά την επόμενη ημέρα. Αυτό έχει ως παρεπόμενο την εγκατάλειψη και την διόγκωση της μη CοVιD-19 νοσηρότητας και θνησιμότητας. 

Η μεταφορά και υπαγωγή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας στην αντίστοιχη του Π.Γ.Ν.Λ ίσως είναι σημειολογικά η πρώτη κίνηση για την περαιτέρω υποβάθμιση ενός ακόμη αξιόλογου και απαραίτητου Γενικού Νοσοκομείου.

Οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές του νομού μας, που δέχονται τα μη CοVιD περιστατικά, έχουν αυξήσει την κερδοφορία και την πληρότητά τους και στην Θεσσαλονίκη οι «επιταγμένες» κλινικές ενισχύονται με χρήμα και προσωπικό από το ελλιπέστατο των δημόσιων δομών.   

Εμείς με αυτοθυσία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες για να σωθούν ζωές. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους να αναλάβουν την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Απαιτούμε:

Επίταξη Ιδιωτικών Κλινικών και Νοσοκομείων με το προσωπικό τους.

Επίταξη όλων των διαθέσιμων δομών, που μπορούν να νοσηλεύσουν αρρώστους με CοViD-19.

Να επαναλειτουργήσουν οι κλινικές του Γ.Ν.Λ και για τα μη CοViD-19 περιστατικά.

Επιστροφή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής με το προσωπικό της.

Επίταξη ξενοδοχείων και δημιουργία χώρων για την φιλοξενία και απομόνωση θετικών ασθενών, που δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης 

Αναγκαστικές προσλήψεις με τις αποδοχές του δημοσίου, ιατρών του ιδιωτικού τομέα, κυρίως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, Αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων, ιατρών του Παθολογικού Τομέα, με δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της πανδημίας. 

Κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις Ιατρών, Νοσηλευτών, Τραυματιοφορέων, με απλή υπεύθυνη δήλωση, όπως έγινε με τις 300 θέσεις ιατρών της Μ.Ε.Θ.

Σήμερα, προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα – Το Γ.Ν.Λ. εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα αυτό.

Επίταξη όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας που βρίσκονται σε έλλειψη, επίσης υλικών και μηχανημάτων, όπως αναπνευστήρων.

Με κατεπείγουσες διαδικασίες δημιουργία νέων κλινών Μ.Ε.Θ εξασφαλίζοντας ακόμη και με αναγκαστικές προσλήψεις την στελέχωση τους.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα Νοσοκομεία. 

Καλούμε ιδιώτες ιατρούς και νοσηλευτές για εθελοντική προσφορά στο νοσοκομείο μας, που έχει γονατίσει σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος στην 5η Υ.ΠΕ.

Δίνουμε μάχη καθημερινά για να σωθεί ο λαός της Θεσσαλίας.

Ομόφωνα το ΔΣ 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ