Ιδιαίτερα αιχμηρός και επικριτικός κατά του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φ.Σερέτη, εμφανίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του στην στο ραδιόφωνο των Τρικάλων, Λέσχη 97,6. 

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός της ανεπαρκούς προετοιμασίας, όπως θεωρεί ο Κώστας Αγοραστός, των θεσσαλικών νοσοκομείων εν όψει του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, σε συνάρτηση με τις χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό τον εξοπλιμό τους και την πρόσληψη προσωπικού. 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε τα εξής: 

"Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.

Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ".

Από τα βέλη του κ. Αγοραστού δεν ξέφυγαν ούτε οι Διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, καθώς όπως τόνισε "ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά", ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο της Περιφέρειας, για το οποίο όπως υπογράμμισε "αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε».