Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Τεμπών  κ. Κώστας  Κολλάτος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες, ήμερα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αποτελεί ένα γεγονός ηρωικής αντίστασης απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις των ξένων δυνάμεων και μάς εμπνέει διαχρονικά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε.

Παράλληλα, είναι μια γιορτή ήθους, που περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης.Οφείλουμε να θυμόμαστε τις θυσίες των παλαιοτέρων γενεών για την εθνική ανεξαρτησία, να θυμόμαστε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

Το ηχηρό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά παραμένει επίκαιρο στην σημερινή ελληνική κοινωνία, που βιώνει δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού. 

Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής υπενθυμίζει σε όλους εμάς του νεότερους, το ιερό μας καθήκον να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι, με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα, να αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. 

Το παρελθόν και η ιστορία συνδέουν το χθες με το σήμερα και η γνώση τους είναι ισχυρό εφόδιο για το μέλλον. Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, καλούμαστε όλοι να αντλήσουμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το «αύριο». Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας υποδεικνύουν τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος. 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί για μας τους πολίτες ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40, μας δείχνει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! 

Κώστας Κολλάτος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Τεμπών