Επί εννιά χρόνια έζησε έναν εφιάλτη, καθώς είχε κατηγορηθεί για μαστροπεία εις βάρος των ίδιων των παιδιών της, για να απαλλαγεί τελικά από τη δικαιοσύνη, που την έκρινε αθώα.

Η 52χρονη από την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, μητέρα πέντε παιδιών, τριών κοριτσιών και δύο αγοριών, δεν πίστευε ότι θα έφθανε στο σημείο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για μαστροπεία εις βάρος των ίδιων της των σπλάχνων.

Στη διάρκεια δίκης το 2011 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κατηγορούνταν ο τότε σύζυγός της για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, η πεθερά της φέρεται να είχε καταθέσει εναντίον της, υπερασπιζόμενη τον γιο της, ότι η νύφη της προωθούσε στην πορνεία τα δυο της κορίτσια…

Η κατάθεση αυτή της πεθεράς σήμανε την αρχή του μαρτυρίου για την 52χρονη μητέρα.

Η 52χρονη οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, κατηγορούμενη για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και το 2015 είχε καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, που την είχε κρίνει ένοχη κατά πλειοψηφία και της είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ.

Η απόφαση είχε ληφθεί με τέσσερις ψήφους υπέρ της καταδίκης και τρεις κατά. Ωστόσο είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι η 52χρονη σήμερα δεν είχε μπει στη φυλακή.

Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση και χθες η υπόθεσή της συζητήθηκε στο Μεικτό ορκωτό Εφετείο Λάρισας, που ομόφωνα αποφάσισε την αθώωσή της.

Καταλυτικό ρόλο στην αθώωσή της έπαιξε η κατάθεση της μιας εκ των δύο θυγατέρων της, 22 χρόνων σήμερα, που φέρεται να δήλωσε στο δικαστήριο, ότι η γιαγιά της είχε πείσει το 2011, έναντι ανταλλαγμάτων, τη 14χρονη κόρη, να καταθέσει, όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία κατά της μητέρας της, αν και στο ΜΟΔ πρωτόδικα, τα είχε αναιρέσει.

Ωστόσο το ΜΟΔ φαίνεται πως είχε λάβει υπόψη της την κατάθεση της πεθεράς και όχι της κόρης.

Χθες από την ακροαματική διαδικασία απουσίαζαν τόσο η πεθερά, όσο και η μεγαλύτερη κόρη, ενώ παραβρέθηκε η δεύτερη εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Τελικά, μετά από 9 χρόνια η 52χρονη κατόρθωσε να απαλλαγεί από κατηγορίες που της είχαν γίνει εφιάλτης.

e-thessalia.gr