Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με λίγη συννεφιά αλλά και αρκετό ήλιο, που θα δώσουν τη θέση τους την Πέμπτη σε βροχές και καταιγίδες και σε ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, με 31 βαθμούς, 32 στα βόρεια, στους 34 οι μέγιστες στη δυτική Ελλάδα, λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες από τα φυσιολογικά για την εποχή για τα δυτικότερα τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο, αρχικά ανατολικοί, θα στραφούν το απόγευμα σε βοριάδες 3 – 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι 6 και κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός με αρκετό ήλιο και ένα πέρασμα από αραιές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή, φτάνοντας το μεσημέρι τους 30 – 34 βαθμούς και με βοριάδες να πνέουν σε εντάσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη βροχές περιμένουμε στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός. Ωστόσο, προς το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά θα αρχίσει να συννεφιάζει και μέσα στη νύχτα, προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, θα ξεκινήσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

(in.gr)