«Η επαρχία Φαρσάλων επιτέλους μετά από χρόνια, απέκτησε τη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη για έκτακτα περιστατικά». Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου συνεχάρη τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Φαρσάλων, κατά την επίσκεψή του στο χώρο όπου στεγάζονται, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Ο κ. Εσκίογλου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Τομέα κατά το πρώτο διάστημα από τη σύστασή του, εκεί όπου σήμερα εργάζονται εννέα άτομα.

Τόνισε δε, πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη η προσθήκη τουλάχιστον δύο ακόμη διασωστών, προκειμένου να μην επηρεάζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του από τις άδειες του προσωπικού και διάφορα άλλα έκτακτα γεγονότα.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων ενημερώθηκε επίσης για διάφορες ελλείψεις σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Τομέα και την καθημερινή διαβίωση των διασωστών, υποσχόμενος την άμεση επίλυσή τους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, προ μερικών μηνών, βάλαμε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της δημόσιας υγειονομικής κάλυψης της επαρχίας Φαρσάλων, διότι η ανθρώπινη υγεία είναι υπέρ πάντων.

Μετά από πολλές προσπάθειες και προπαντός ενώνοντας δυνάμεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πετύχαμε όλοι μαζί επιτέλους τα Φάρσαλα, μετά από πολλά χρόνια, μετά από δεκαετίες, να έχουν 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Θέλω να πιστεύω πως εντός του τρέχοντος μηνός θα έρθουν και δύο ακόμη διασώστες προκειμένου να τηρηθεί αυτή την πληρότητα στην κάλυψη της περιοχής μας.

Από πλευρά μας, εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό του ΕΚΑΒ για τον επαγγελματισμό τους και για τις καθημερινές προσπάθειές που καταβάλουν για το συνάνθρωπο.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας ως τοπική κοινωνία, είναι να παρέχουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ένα περιβάλλον διαβίωσης με τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκα για τις ελλείψεις, οι οποίες και θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό».