Ο Σύλλογος Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Κέντρων Υγείας του Νομού (ΕΙΝΚΥΛ) την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου προχωρά σε συγκέντρωση στην πύλη του ΓΝΛ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Στις 28 Απριλίου η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Στις 7 Απριλίου η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά! Την παγκόσμια ημέρα της υγείας, το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα»,  διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα.

Η μεγάλη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήθηκαν και το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες εμπόδισης της διασποράς της νόσου, και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Συγκέντρωση στην Πύλη του Γενικού  Νοσοκομείου Λάρισας Τρίτη, 28 Απριλίου, 11πμ

Διεκδικούμε:

•    Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

•    Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•    Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

•    Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ –Κέντρα Υγείας, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.

•    Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

•    Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

•    Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

•    Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα κρούσματα και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!"