Μετά από δημοσιεύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλιμάκιο του Δήμου Ελασσόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ν. Γάτσα  μετέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο συστεγάζονται το 2ο και 4ο νηπιαγωγείο, ώστε να προχωρήσει σε αυτοψία για τα προβλήματα τα οποία εμφανίζεται να έχουν επισημάνει γονείς των νηπίων.

Παρόντες στη αυτοψία η προϊσταμένη της διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χρ. Ζαρίφη, η μηχανικός της υπηρεσίας κ. Αγγ. Αγγελή και η πρόεδρος της  Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Εύη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος και το κλιμάκιο του Δήμου επιθεώρησαν τις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και τους χώρους υγιεινής του σχολείου και διαπίστωσαν ότι οι φθορές οφείλονται στην παλαιότητα του κτιρίου, παραμένει ωστόσο ασφαλές για την υγεία και την ακεραιότητα των μαθητών.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου  κ. Δ. Μπουζούκης και η προϊσταμένη  του 2ου Νηπιαγωγείου κ. Ευ. Παπαδοπούλου δήλωσαν στο κλιμάκιο ότι λόγω της παλαιότητας και της συστέγασης προτείνεται η μετεγκατάσταση των νηπιαγωγείων σε καινούριο κτίριο.