Aποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου κατά τη συζήτηση του θέματος  «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 9 ΜW ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΡΥΦΗ» στην ΤΚ Καλοχωρίου, του Δήμου Τεμπών.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης Δ. Τεμπών» με επικεφαλής τον Κ. Κολλάτο αναφέρει τα εξής:

"Καταγγέλλουμε στους δημότες του Δήμου Τεμπών την ωμή παραβίαση απόφαση Δ.Σ από την Δημοτική Αρχή και τον κ. Γ. Μανώλη ,άνευ λόγου και αιτίας, κομίζοντας  μια απλή αίτησηιδιωτικής εταιρίας με μηδενική αναφορά στις περιβαλλοντικές μελέτες αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πραξικοπηματικά προγενέστερηαπόφαση.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Τεμπών, αποφασίσαμε την αποχώρηση της παράταξης μας μετά την εμμονή της Δημοτικής Αρχής να εισάγει προς συζήτηση το παρακάτω θέμα με τίτλο «Επανεξέταση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των 2 Φ/Β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Κραταιά και Κορυφή του Δ.Τεμπών,ΠΕ Λάρισας ισχύος 9KW έκαστος».Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7-10-2019,παρουσία εκπροσώπων και μελετητών ιδιωτικής εταιρίας, όπου μετά την ανταλλαγή επιχειρημάτων το Σώμα με ψήφους 11 υπέρ και 13 κατά, εξέφρασε αρνητική γνωμοδότηση ,απορρίπτοντας τις οποιαδήποτε παρεμβάσεις στις περιοχές «Κραταιά» και «Κορυφή του  Δ.Τεμπών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενώ  χαρακτηριστική υπήρξε η έκφραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ότι δεν πρέπει να θυσιάζονται τα πάντα στο «βωμό» των Φωτοβολταικών πάρκων.

Αρνούμενη η Δημοτική Αρχή να παραδεχθεί ότι δεν πέρασε η πρόταση της, επιχειρεί να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ισχυριζόμενη δήθεν αλλαγές πού δεν υπάρχουν στην Μ.Π.Ε,ευελπιστώντας αυτή τη φορά να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Η μοναδική εξέλιξη είναι ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη θέση «Κραταιά» προς το παρόν είναι Δημόσια Δασική έκταση. Επομένως δεν υφίσταται καμία αλλαγή στην ΜΠΕ.

Θυμίζουμε ακόμη ότι προ ημερών πραγματοποιήθηκε εκ των υστέρων με την μορφή διαβούλευσης,συνάντηση στην  Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου, όπου παρουσία 50-60 συμμετεχόντων συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, αγνοώντας και πάλι την ύπαρξη περίπου 100 υπογραφών κατοίκων του Χειμαδιού πού είναι αντίθετοι στον επενδυτικό σχεδιασμό της ιδιωτικής εταιρίας.

Τονίζουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στους κατοίκους αυτούς ,ενώ καλούμε παράλληλα την Δημοτική αρχή να σταματήσει τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της σε προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου".