Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα η κακοκαιρία θα επεκταθεί στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και στη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα της ίδιας μέρα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.