Ένα μήνα μετά το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ του Αλμυρού, εγείρονται ξανά θέματα ασφάλειας και καταλληλότητας.

Λαρισαίος πατέρας, σε δημόσια ανάρτησή του στο facebook, αναφέρεται σε περιστατικό που σημειώθηκε χθες βράδυ στο παζάρι της Λάρισας όταν αποκολλήθηκε γιρλάντα φωτισμού καταλήγοντας σε άδειες θέσεις παιχνιδιού, σε απόσταση αναπνοής από μικρά παιδιά.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“Λούνα Παρκ του τρόμου.
Δεν θα πω πολλά γιατί είμαι ταραγμένος.
Πριν 2 ώρες ανέβηκα με την 6χρονη κόρη μου στο “ΚΑΡΑΒΙ”, ένα από τα παιχνίδια του Λούνα Παρκ στο παζάρι.
Ξέρετε… το ίδιο Λούνα Παρκ, της ίδιας ιδιοκτήτριας που πριν ένα μήνα ήταν στον Αλμυρό…
Κατά την ταλάντωση λοιπόν, λύνεται ένα φως 1,5μ μήκος & 10εκ πλάτος, ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ και σκάει από ύψος 6μ, δυο θέσεις μπροστά από εμάς και μια θέση μπροστά από 3 άλλες κοπελίτσες που τσίριζαν τρομοκρατημένες μέχρι να σταματήσει εκτάκτως το παιχνίδι.
ΕΥΤΥΧΩΣ οι θέσεις εκείνες ήταν άδειες.
Έχω ενημερώσει αστυνομία και δήμο.
Προσέχετε”.

H ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων

Μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "έγινε επανέλεγχος", προσθέτοντας ότι "έχει ζητήσει από την επιχείρηση επιπλέον ελέγχους, πέραν αυτών που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μετά την ενημέρωση και τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και την πτώση πλαστικού εξαρτήματος φωτισμού, από παιχνίδι του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρξει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Άμεσα τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου, διερεύνησαν την καταγγελία, ενώ ακολούθησε επανέλεγχος.

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ευαισθησία των συμπολιτών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Λαρισαίων έχει ζητήσει από την επιχείρηση επιπλέον ελέγχους, πέραν αυτών που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αδειοδοτήσεις τέτοιων δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με άλλους φορείς εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση."