Εχουν σταματήσει τις χημειοθεραπείες, εδώ και λίγες μέρες, ογκολογικοί ασθενείς που παρακολοθούνται από τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη.

Πρόκειται για τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα, με κόστος κοντά στις 2.500 ευρώ το ένα, μια συνολική δαπάνη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που φτάνει τα 7 εκ. ευρώ περίπου κατ’ έτος.

Η Ανθή Χαλιβέρα, αναπληρώτρια διοικήτρια του ΠΓΝΛ, εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα, να εξαντλούνται δηλαδή τα ακριβά αυτά φάρμακα, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Το Πανεπιστημιακό Λάρισας έχει χαμηλό σχετικά προϋπολογισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τον κόσμο που εξυπηρετεί, 53 εκ ευρώ το χρόνο, ανέφερε η κ.Χαλιβέρα.

Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα βρίσκονται σε έλλεψη αποδίδεται και στην αύξηση κατά 30% φέτος των ογκολογικών ασθενών που επέλεξαν το ΠΓΝΛ για τη θεραπεία τους, είπε η αν. διοικήτρια.

Εκτίμησε, δε, ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα, να προμηθευτεί με φάρμακα το νοσοκομείο και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους οι ασθενείς.

Το κύριο μέλημά μας είναι να μη φύγουν οι ασθενείς από εμάς, να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε έμας, τόνισε η Ανθή Χαλιβέρα.

ert.gr