«Η Χάλκη απόψε μίλησε. Αλλαγή, τώρα, στον Δήμο Κιλελέρ! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Χάλκη, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν όλα τα χωριά μας.»

 Με τον αέρα που του έδωσε η ενθουσιώδης υποδοχή από τον κόσμο ο Θανάσης Μούσιος μίλησε χθες το βράδυ σε μία μεγάλη συγκέντρωση, στη Χάλκη.

Παρά την ισχυρή βροχόπτωση, καθ’όλη τη διάρκεια της ομιλίας, ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών» κάνοντας τον κ. Μούσιο να πει με νόημα: «Είμαστε παντός καιρού. Έτσι θα είμαστε σε όλη την τετραετία.»

Ο υποψήφιος δήμαρχος εξέπεμψε ισχυρό μήνυμα νίκης για το «Ενωμένο Κιλελέρ». «Πάμε για νίκη από την πρώτη Κυριακή, γιατί δεν θέλουμε να σας ταλαιπωρούμε, γιατί έχουμε και δουλειές, έχουμε και αλώνια» είπε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

«ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ»

Εστιασμένη και αιχμηρή ήταν η κριτική του κ. Μούσιου στον απερχόμενο δήμαρχο τον οποίο κάλεσε εκ νέου να απολογηθεί δημόσια στους δημότες για πολλές επιλογές του:

«Θα ξεχάσει κανείς ότι άφησε χωρίς θέρμανση το δημαρχείο του Πλατυκάμπου με αποτέλεσμα να φύγουν οι υπάλληλοι, γιατί είχαν ξεπαγιάσει;

Θα ξεχάσει κανείς ότι δινόταν με το σταγονόμετρο το πετρέλαιο στα σχολειά μας με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί; Μου είπε, χθες, γονιός στον Πλατύκαμπο ότι την πρώτη μέρα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, πήγαν τα παιδάκια στο Δημοτικό Σχολείο της Γλαύκης και το βρήκαν παγωμένο. Δεν είχε θέρμανση και τα έδιωξαν για να μην παγώσουν, δεν έγινε το μάθημα.»

«ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

Ειδική αναφορά έκανε και χθες ο κ. Μούσιος για τις απευθείας αναθέσεις του απερχόμενου δημάρχου: «Θα ξεχάσει κανείς ότι έφθασε να κατέχει την πρωτιά για τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις, ανάμεσα σε όλους τους δημάρχους του Νομού μας;

Και σαν να μην έφθανε ο τεράστιος αριθμός, έφθασε σε σημείο να δώσει πάνω από 20.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις παρακαλώ, στη σύζυγο του πιο στενού ειδικού του συνεργάτη.

Έφθασε σε σημείο να κάνει απευθείας ανάθεση στον εαυτό του ο κ. Νασιακόπουλος για την προμήθεια ενός αυτοκινήτου, αξίας 11.500 ευρώ. Το ανέθεσε ο ίδιος, στη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. Πήγε το συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το γύρισε πίσω ως απαράδεκτο.»

«ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ»

Ο κ. Μούσιος τόνισε στην ομιλία του ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δίχασε τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας, όσους δεν ήταν αρεστοί, ως πολίτες β’ κατηγορίας. «Ούτε χαλίκι είδαν αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους που οδηγούν στα χωράφια τους, ούτε γκρέιντερ, πέντε χρόνια τώρα. Εμείς, είμαστε ξεκάθαροι. Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων θα γίνεται σε ετήσια βάση. Για όλους, δίχως διαχωρισμούς και αστερίσκους.»

ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ

Διεξοδική ήταν η αναφορά του κ. Μούσιου και στα έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα. Όπως εξήγησε, « μόνο οι μελέτες έχουν δρομολογηθεί με χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η κατασκευή του έργου θα κριθεί, φυσικά, αφού τελειώσουν οι μελέτες και βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Αυτή είναι η αλήθεια.

Εμείς χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην ορθολογική διαχείριση του υδάτινου αποθέματος της περιοχής μας. Φτάνει να μην είναι αποσπασματική και να εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης για τον πρωτογενή μας τομέα. Τα έργα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, τη μείωση των απωλειών, την αλλαγή των μεθόδων άρδευσης και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.»

«ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» ο κ. Μούσιος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι είναι καθαρά ανθρωποκεντρικό με μέτρα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του κόσμου και με ένα ισχυρό κοινωνικό προσανατολισμό.

«Μιλάμε για μέτρα ουσίας, τα οποία θα υλοποιήσουμε δίχως καμία χρονοτριβή, αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή. Μέτρα για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων που η κρίση έχει οδηγήσει στο περιθώριο. Μέτρα όπως η δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και παντοπωλείου στον Δήμο, η προμήθεια ειδικών συσκευών (βραχιολάκι) έκτακτης ανάγκης για τα ηλικιωμένα άτομα μέσω των οποίων ειδοποιείται βοήθεια όλο το 24ωρο.

Μέτρα όπως η μείωση για όλους τους καταναλωτές του παγίου και της χρέωσης ανά κυβικό στο νερό, η εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών για τους αγρότες μας, η λειτουργία σύγχρονου γραφείου στον Δήμο για την ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με όλες τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα. Μέτρα για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό όλων των χώρων όπου αθλούνται και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι νέοι.»