Για τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης στον μπλε κάδο ενημερώθηκαν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 οι μαθητές  όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας Λάρισας.
Η ενημέρωση έγινε από τις κυρίες Ελένη Χαυτίκη και Σωτηρία Βόγια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων παρουσία και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κου Αλέξανδρου Μπατζανούλη.
Τα παιδιά συμμετείχαν ανά ομάδες σε βιωματικό παιχνίδι που στόχο του έχει να μάθουν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και να επιλέγουν το σωστό κάδο ανακύκλωσης.
Έμαθαν τις διαφορές μεταξύ ανακύκλωσης συσκευασιών και ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και πληροφορήθηκαν ποια άλλα προγράμματα ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων.
Σε συνέχεια της ενημέρωσης τα παιδιά των δυο πρώτων τάξεων του σχολείου της Τερψιθέας θα επισκεφθούν τη Γωνιά Ανακύκλωσης στη Νεάπολη όπου θα μάθουν για τη σημασία της χωριστής συλλογής τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων συσκευασιών καθώς και για το ρόλο των Πράσινων Σημείων.
Υπενθυμίζουμε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, μέσω της Δ/νσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, προσκαλεί όλα τα δημοτικά σχολεία τους Δήμου Λαρισαίων σε περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο των προγραμμάτων Let’s Do It και Νοιάζομαι και Δρω. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές θα συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά σε χωριστά ρεύματα τα οποία θα τα μεταφέρουν στη Γωνιά Ανακύκλωσης όπου και θα ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής οι διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εναλλακτικής διαχείρισης και Πράσινων Σημείων του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα:
2410-680222, κα Ελένη Χαυτίκη
2410-680229, κα Σωτηρία Βόγια