Με μία μεγαλειώδη συναυλία αναμένεται να σημάνει η λήξη του φεστιβάλ Μουσικότροπο την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από την αναβολή της λόγω της κακοκαιρίας του Φεβρουαρίου.
Μια παιδική πανδαισία με περίπου 100 παιδιά στη σκηνή του ΔΩΛ, σε μια σύμπραξη της Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού μας Ωδείου.
Τα παιδιά θα δώσουν το στίγμα του Πολιτισμού. Του Πολιτισμού που προκύπτει από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση!
Παιδιά όμως, θα υποστηρίξουν και το σολιστικό κομμάτι της βραδιάς. Δύο πολλά υποσχόμενα ταλαντούχοι 12χρονοι πιανίστες, μαθητές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου θα ερμηνεύσουν ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ.
Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θεωρείται η καλύτερη νεανική ορχήστρα της χώρας μας. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και την διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης.
Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο.
Η σύνθεση της Camerata Junior ανανεώνεται διαρκώς, καθώς οι μεγαλύτεροι μουσικοί αποχωρούν, συνεχίζοντας τις σπουδές ή την καριέρα τους, ενώ παράλληλα νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση. Η Ορχήστρα αριθμεί σήμερα 60 νέους και νέες, ηλικίας από 8 έως 25 ετών.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος της Νίκος Χαλιάσας, ενώ μέρος του  δεύτερου μέρους θα διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός σε δικά του έργα. Η διδασκαλία και επιμέλεια της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ, είναι του Δημήτρη Καρβούνη.

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Κυριακή 17 Μαρτίου
Ώρα 12:.00
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά 10:00 – 13:00 και απογευματινά της Πέμπτης και Παρασκευής 18:00 - 20:00
Τιμές: Προπώληση 10 €, 6 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)
Ταμείο: 12 € , 8 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)