Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. στην Ελασσόνα με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας , της Ε.Δ.Π. LEADER και του προσωπικού.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχήθηκε μια χρονιά δημιουργική με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. «Εύχομαι μια καλή χρόνια στο προσωπικό της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Νομού μας. Εύχομαι αυτή η νέα χρονιά να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για τις εταιρείες και κατ ΄ επέκταση για την τοπική μας οικονομία. Οφείλουμε όλοι όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης να κινηθούμε στην κατεύθυνση ισχυροποίησης όλων των θεσμικών εργαλείων που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της πραγματικής ανάπτυξης. Η «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» είναι ένα από τα πολύτιμα αυτά θεσμικά εργαλεία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου.
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Διευθύντρια της εταιρείας κ. Σεβαστή Μπασδέκη -Λόλα που αναφέρθηκε, σε σύντομη εισήγησή της,  στην μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας αλλά και του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Π.Ε. Λάρισας του Π.Α.Α.2014-2020.

Στην χρονιά που πέρασε δημοσιεύθηκε η προκήρυξη των παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα του προγράμματος CLLD/LEADER που σημαδεύθηκε από την υπερβολική ζήτηση από τους δυνητικούς δικαιούχους και την υποβολή (35) τριάντα πέντε προτάσεων από Δήμους, Επιχειρήσεις των Δήμων & Πολιτιστικούς Συλλόγους, Μ.Κ.Ο. κ.λ.π. Το προκηρυχθέν ποσό Δημόσιας Δαπάνης ήταν 2.160.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός των προτάσεων που υποβλήθηκαν έφτασε στα 4.876.260,27 ευρώ.
Ήδη η διαδικασία αξιολόγησής τους από την Εταιρεία έχει ολοκληρωθεί και ακολουθεί ο δειγματοληπτικός διοικητικός έλεγχος από τη ΕΥΔ ΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο άμεσο διάστημα θα γίνει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά την προκήρυξη των Ιδιωτικών Έργων, που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία, έχει υποβληθεί το σχέδιό της στην Περιφέρεια και προβλέπεται ότι τον Απρίλιο θα δημοσιευθεί.
Τυχερή της εκδήλωσης αναδείχθηκε η Διευθύντρια της εταιρείας κ. Μπασδέκη Σεβαστή που βρήκε το νόμισμα και κέρδισε συμβολικό δώρο από την Εταιρεία.