Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας συναντήθηκαν χθες, στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Νικόλαο Κατή με κύριο θέμα συζήτησης την πτώση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και τι ελέγχους κάνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
 Εκεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Γκουρομπίνος επέδωσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προτάσεις και δράσεις που ομόφωνα είχαν αποφασίσει οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας στις 21-4-2018 στον Τύρναβο και οι οποίες είναι:
•    Όσα τυροκομεία και γαλακτοβιομηχανίες εισάγουν αιγοπρόβειο γάλα να μην παράγουν ΠΟΠ προϊόντα.
•    Ανεξάρτητος ΕΛΟΓΑΚ με συμμετοχή κτηνοτρόφων & τυροκόμων στο Διοικητικό συμβούλιο και όχι με δημόσιους υπαλλήλους όπως θέλει να νομοθετήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
•     Αύξηση των προστίμων με ποσοστό επί του τζίρου σε όσους κάνουν παραβάσεις σε ΠΟΠ προιόντα και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης να κλείνει το τυροκομείο ή η γαλακτοβιομηχανία.
•    Έγκριση άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
•    Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει ισοζύγιο σε όλα τα προϊόντα ΠΟΠ και μη και όχι μόνο στο αιγοπρόβειο γάλα.
•    Ζητάμε να τοποθετηθούν GPS και να θεσπιστεί ηλεκτρονικό τιμολόγιο σε όλα τα οχήματα μεταφοράς γάλακτος.
•    Να γίνουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσλήψεις τόσο για τον ΕΛΟΓΑΚ όσο και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών.
Τα παραπάνω μέτρα θεωρούμε ότι κρίνονται αναγκαία έστω και τώρα για να σωθεί ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας. Στην συνάντηση εκτός του Προέδρου της Ομοσπονδίας παρευρίσκονταν επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσιος, ο γραμματέας της ΠΕΚ Νίκος Παλάσκας, οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Αντωνίου και Αθανάσιος Βέρρας και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Κόκουρας.