Κάνοντας πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει μέσω επιστολής του σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα κρατούμενος των φυλακών Λάρισας.
Πρόκειται για τον Σ.Χ, που συνελήφθη με συνεργό του την άνοιξη του 2015 στην αιματηρή επιχείρηση της Νέας Αγχιάλου του Βόλου και μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για την περίφημη ληστεία του Διστόμου, αλλά και για συμμετοχή του στις ληστείες του Αμπελώνα και της Φαρκαδόνας, με λεία πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας σύμφωνα με έγκυρες πηγές ξεκίνησε απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση υπόθεσής του, που αφορά αίτηση συγχώνευσης ποινών που έχει εκτίσει στη φυλακή, κατηγορώντας συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς που διαχειρίστηκαν το όλο θέμα.
Θυμίζουμε πως περιγράφοντας παραβιάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα στα οποία υπάγεται και σημειώνοντας πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση του συνηγόρου του ο κρατούμενος μιλά ανοιχτά για περίπτωση «κρατικής καταστολής» δηλώνοντας μάλιστα πως θα φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να δικαιωθεί ή να πεθάνει ελεύθερος, ενώ αλληλέγγυοι προχώρησαν στην ανάρτηση σχετικού πανό στο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας προαναγγέλλοντας δράσεις στήριξης για τη συνέχεια.

Ειρήνη Παπουτσή (paidis.com)