Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Στη Λάρισα η μέση τιμή του είναι 1,001 ευρώ και κυμαίνεται κοντά στον μέσο όρο πανελλαδικά.
Οι δικαιούχοι τώρα του επιδόματος θέρμανσης έχουν ελάχιστες ώρες περιθώριο για να καταθέσουν την αίτηση για να περιληφθούν στους δικαιούχους της πρώτης δόσης που θα πληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Όσοι δεν προφθάσουν να καταθέσουν την αίτηση μέχρι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, και την υποβάλλουν μετά τις 16 Ιανουαρίου, τότε θα πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης στο τέλος Ιουνίου, οπότε και είναι η δεύτερη ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος.
Το επίδομα θέρμανσης 2019 θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι ενώ πολύ περισσότερες είναι και οι περιοχές που εντάσσονται στη ζώνη των «ορεινών δήμων», των οποίων οι κάτοικοι μπαίνουν στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.
Το φετινό επίδομα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.
Ως προς τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους, αυτά αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.