Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά (και στην περιοχή μας). Σύμφωνα μάλιστα με τη λίστα του ΕΟΦ οι ελλείψεις για κάποια σημαντικά – όπως τα χαρακτηρίζει – φάρμακα θα συνεχιστούν έως 30/1/2020!
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα healthview.gr oι ελλείψεις μάλιστα δεν αφορούν μόνο σε φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία, αλλά και σε σκευάσματα που χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσοκομεία ακόμη και σε εμβόλια.
Πιο αναλυτικά, τουλάχιστον 67 σημαντικά σκευάσματα έχουν «εξαφανιστεί» από τα ράφια των φαρμακείων, μεταξύ των οποίων συνδυασμένα εμβόλια κοκκύτη όπως το αναμνηστικό εμβολιασμό έναντι της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη και της πολιομυελίτιδας, το εμβόλιο έναντι πνευμονιόκοκκου, το εμβόλιο έναντι της Ηπατίτιδας Α ενηλίκων, το εμβόλιο έναντι ηπατίτιδα Β ενηλίκων, το εμβόλιο έναντι διφθερίτιδας, τετάνου, το εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων A,C,W135 & Y, το εμβόλιο έναντι ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμoβλογιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΦ, κάποια από αυτά τα εμβόλια θα παραμείνουν σε έλλειψη έως το τέλος του 2019.
Αντίστοιχα, μεταξύ των φαρμάκων που χορηγούνται από τα φαρμακεία, έλλειψη παρουσιάζουν σκευάσματα για την χρόνια στηθάγχη, υπέρταση, αντιψυχωσικά φάρμακα, αντικαταθλιπτικά, για ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, αλλά και αντιβιοτικά κα.

healthview.gr