Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την καταβολή  του έκτακτου επιδόματος θέρμανσης.
Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι των νομών που ανήκουν στην Α΄Ζώνη. Δηλαδή,  Γρεβενών , Δράμας  Έβρου, Ευρυτανίας , Ιωαννίνων, Καστοριάς,  Κοζάνης , Σερρών και Φλώρινας.
Στους δικαιούχους θα συμπεριληφθούν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Β΄Ζώνης. Δηλαδή στους νομούς  Αρκαδίας, Ημαθίας, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής.
Το ποσό επιδότησης αναθεωρείται  από τα 0,12,5 λεπτά στα 0,25 του ευρώ. Tα επιπλέον 12,5 για την περυσινή επιδότηση θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν τα χρήματα νωρίτερα ενδεχομένως μέχρι και την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιδότησης  είναι 3,125 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατοικίας. Ανώτατο πλαφόν  για τον άγαμο τα 80 τμ  και τα 100τμ για τον έγγαμο. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται περίπου σε 12 εκατ. ευρώ.
Στο επίδομα θέρμανσης της εφετινής χειμερινής περιόδου θα υπάρξει μια αλλαγή πολύ σημαντική καθώς το υπουργείο εσωτερικών  με νόμο άλλαξε τον ορισμό των ορεινών Δήμων.
Πλέον ορεινός Δήμος χαρακτηρίζεται αυτός που αποτελείται από κοινότητες ορεινές σε ποσοστό τουλάχιστον 50% . Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα έγγαμο ζευγάρι αν ο Δήμος του χαρακτηρισθεί ορεινός από τα 100 ευρώ θα φθάσει στα 187,5 ευρώ, Αναμένεται μεγάλη αύξηση για αρκετά νοικοκυριά στο επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι.

ert.gr