Η ταλαιπωρία στις μετακινήσεις στο κέντρο της Λάρισας και τα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των εργασιών ανάπλασης σε Μανδηλαρά, Μ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου και Φιλελλήνων είναι προσωρινή κατάσταση, όποιο πρόβλημα προκύπτει αντιμετωπίζεται και ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών μας, είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.
"Δεν θα μπορούσαν τα έργα αυτά να γίνουν σταδιακά, θα μας έπαιρνε πολλά χρόνια, αλλά ούτε και να ξεκινήσουν νωρίτερα, καθώς δεν υπήρχαν μελέτες. Ξοδέψαμε όλο το 2015 και το 2016 για να κάνουμε τις μελέτες. Η Ηπείρου έχει σχεδόν τελειώσει.

Καταφέραμε με την τεχνική υπηρεσία να συντομεύσουμε τον χρόνο των εργασιών και από τους 5 μήνες που προβλεπόταν αρχικά, έχουμε θέσει ως στόχο τους 2,5 μήνες. Τέλη Οκτωβρίου είναι ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας", επισήμανε ο δήμαρχος Λαρισαίων.
"Το εμπορικό κέντρο της Λάρισας έχει να αναπλαστεί από τη δεκαετία 85-95. Σήμερα πολλές επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται περιφερειακά της πόλης παρέχοντας εύκολη πρόσβαση, πάρκινγκ κλπ. Το κέντρο της Λάρισας πρέπει να γίνει θελκτικό για να μπορέσει να συναγωνιστεί αυτές τις επιχειρήσεις.

Είναι η απάντηση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων περιφερεικά της Λάρισας. Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπλαση και ας γνώριζε ότι θα τα έργα θα προκαλέσουν αναστάτωση", τόνισε ο κ. Καλογιάννης.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Έδωσε, μάλιστα, στην ΕΡΤ Λάρισας την είδηση ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο OPEN MALL (που θα «κουμπώσει» με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη) εκτός από πάρκινγκ περιφερειακά της Λάρισας, επιλεγμένους δρόμους με δωρεάν wi-fi, σκίαστρα κλπ, από το πάρκινγκ στο Αλκαζάρ απέναντι απο το γήπεδο ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου θα μεταφέρουν στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας και πίσω όσους θα αφήνουν εκεί τα ΙΧ τους!
ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
Ο Απόστολος Καλογιάννης στην αυτοψία που πραγματοποίησε χθες με τους συνεργάτες του διαπίστωσε το πρόβλημα που προκαλούν οι εργασίες στην τροφοδοσία της αγοράς που βρίσκεται στην στροφή Βενιζέλου-Φιλελλήνων.

Εξετάζεται, λοιπόν, είτε τα οχήματα να περνούν μέσα από τον πεζόδρομο της Πανός, που θα σήμαινε ότι πρέπει τα εκεί καταστήματα να μαζέψουν τα τραπέζια, είτε να γίνεται η κίνηση από Γεωργιάδου-Βύρωνος και Φιλελλήνων.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων παρακάλεσε τους λαρισαίους να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις για όσο διαρκούν τα έργα και οι έκτατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικά στην οδό Κύπρου που για το διάστημα αυτό είναι διπλής κυκλοφορίας, δηλαδή κινούνται ΙΧ και από την πλατεία Μπλάνα ως την Κεντρική πλατεία, οι πεζοί παρακαλούνται να τη διασχίζουν κάθετα ΜΟΝΟ από τις ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.

ert.gr