Tο Δικαστικο μέγαρο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του τονίζει με συνέντευξή της στην εφημερίδα Ελευθερία και στον Κώστα Γκιάστα, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη.

Κάνοντας απολογισμό της έως τώρα θητείας της, αναφέρεται στη βελτίωση συνθηκών εκδίκασης των υποθέσεων του Πολιτικού Εφετείου ενώ προαναγγέλλει πως θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο.

Σε ότι αφορά την κατάσταση του δικαστικού μεγάρου η κυρία Μπασδέτη αποκαλύπτει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας καταβάλλει ετησίως από εισφορές μελών του 80.000 -100.000 ευρώ στο ΤΑΧΔΙΚ (οργανισμός για την συντήρηση κτιρίων), αλλά τα χρήματα αυτά αντί να αξιοποιηθούν για την συντήρηση των δικαστικών μεγάρων της χώρας καταλήγουν σε άλλους σκοπούς.

Αναφέρει επίσης ότι χάρη στη δική της παρέμβαση και με αρωγό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, καλύφθηκαν τα κενά των δικαστών.

Όσον αφορά τον θεσμό της διαμεσολάβησης τονίζει ότι ο κλάδος δεν είναι αρνητικός αλλά δεν διαφωνεί με την υποχρεωτικότητα στην εφαρμογή του.

Τέλος με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας εκτιμά ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει να βελτιωθεί.

Λ.Ε.