Ανακοίνωση – καταγγελία για τις εκλογές στο ΤΕΙ εξέδωσε η Πανσπουδαστική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ακόμα μία προσπάθεια εκφυλισμού του φοιτητικού κινήματος σημειώθηκε στις εκλογές του ΤΕΙ Λάρισας στον σύλλογο σπουδαστών της ΣΕΥΠ, από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που όπως φάνηκε από την αρχή της διαδικασίας δεν ήθελε ο σύλλογος να κάνει ΟΥΤΕ εκλογές. Τα κρούσματα πολλά, συγκεκριμένα:
1. Την Παρασκευή 10 Μάη κάποιοι ΔΑΠίτες κάνοντας ένα μάζεμα «στα κρυφά» το οποίο ονόμασαν ΔΣ (ένα χρόνο μετά τις περυσινές φοιτητικές εκλογές) αποφασίζουν να μεταφερθεί ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών μακριά από το ΤΕΙ, επιδιώκοντας να απομαζικοποιηθεί η εκλογική διαδικασία και παράλληλα ανοίγοντας τη συζήτηση για να χτυπηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο, με το επιχείρημα ότι δήθεν στο ΤΕΙ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.
2. Σήμερα, Τετάρτη 16 Μάη, και ενώ οι εκλογές είναι να ξεκινήσουν στις 7:00, οι ορισμένοι στις εφορευτικές επιτροπές από τη ΔΑΠ, οι οποίοι είχαν τις σφραγίδες των φοιτητικών συλλόγων και τις λίστες με τους εγγεγραμμένους φοιτητές εμφανίστηκαν στις 9:00. ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ώρες μετά από την ώρα που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία!!!
3. Στην πορεία σταματούν τη διαδικασία των εκλογών για να προσπαθήσουν να επιβάλουν να βάλουν στην εφορευτική επιτροπή στέλεχος της ΝΔ η οποία δεν είναι μέλος του συλλόγου, για να μπορέσει να προχωρήσει τη νοθεία τους.
4. Και αφού δεν τους βγήκε αυτό, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι οι λίστες είχαν σβησμένα ονόματα που δεν έπρεπε να είναι σβησμένα. Αυτοί που είχαν στα χέρια τους στις λίστες τις προηγούμενες 2 ημέρες και άρα τη δυνατότητα να τις «πειράξουν», όπως θέλουν και να νοθεύσουν τη διαδικασία. Με το «έτσι θέλω» σταμάτησαν τη διαδικασία παίρνοντας τις λίστες των φοιτητών παραμάσχαλα, για περίπου δύο ώρες!
Η προσπάθεια τους να σαμποτάρουν τις εκλογές του συλλόγου της ΣΕΥΠ, βέβαια δεν πέρασαν!!! Οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ΣΕΥΠ, μαζί με υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. με τη συμμετοχή τους επέβαλλαν τη συνέχιση της διαδικασίας».