Την επιστροφή στο Αλκαζάρ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο επιθυμούσαν στην ΑΕΛ, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται για τα καλά με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Θεσσαλοί την Παρασκευή (16/3).
Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Κούγιας ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ότι απαιτούνται μεγάλα ποσά για την ανακατασκευή του σταδίου, που έχει και σημαντικά θέματα στατικότητας στις εξέδρες.
Συνεπώς, οι «βυσσινί» θα πρέπει να παραμείνουν στο ΑΕL FC Arena, ζητώντας δικαστικά από τη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ να μειωθεί το μίσθωμα κατά 50%.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις διαφορές που συνεχίζουν να υφίστανται ανάμεσα στην ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΛ.
Αναλυτικά:

«1. Στις 17/5/2018 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Λαρίσης η αίτησις της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ (Πηλαδάκης) για μείωση του μισθώματος κατά 50% της χρήσεως του AEL FC ARENA.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προσεπικαλέσει για να παραστούν τον Δήμο Λαρσαίων, την Ερασιτεχνική ΑΕΛ, αλλά και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας.
Η εξέλιξις αυτή είναι επιβεβλημένη μετά την συνάντηση του κ. Κούγια με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και την γνωστοποίηση από τον κ. Υφυπουργό προς τον κ. Κούγια, ότι είναι αδύνατη η ανακατασκευή του Σταδίου Αλκαζάρ, λόγω της απαιτήσεως χρηματικού ποσού πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αφού το Στάδιο Αλκαζάρ παρουσιάζει, εκτός των άλλων, μεγάλα προβλήματα στατικότητας γενικά και ιδιαίτερα στις εξέδρες.
2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν πρόκειται να σχολιάσει ούτε κατά το ελάχιστο τα όσα ελέχθησαν από την διοίκηση της Ερασιτεχνικής και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στον τοπικό τύπο και σε sites, γιατί το μόνο το οποίο ανεδείχθη χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ότι στις δύο τελευταίες γενικές συνελεύσεις της Ερασιτεχνικής συμμετείχαν και ψήφισαν στην μεν τακτική μόνο 43 μέλη συμπεριλαμβανομένων και των 15 μελών του ΔΣ, τα οποία ψήφισαν τους εαυτούς τους, στη δε χθεσίνη έκτακτη το σύνολο των παρευρισκομένων μαζί με τα μέλη του ΔΣ και των ιδιοκτητών κάποιων γνωστών περιθωριακών sites δεν ξεπέρασαν τους 30, παρά το ότι το ΔΣ της Ερασιτεχνικής έκανε τεράστια προσπάθεια για την επιτυχία της, δηλαδή στη γενική συνέλευση συμμετείχαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι γνωστοί οι οποίοι αναλώνουν το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας τους στο διαδίκτυο στο να επικοινωνούν μεταξύ τους, είτε χρησιμοποιώντας το όνομα τους, είτε με ψευδώνυμο και να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρόλη τη χυδαιότητα των όσων αναρτώνται στο διαδίκτυο καθημερινά ακόμη και απο μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής εις βάρος της ιδιοκτησίας και των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ και κορυφαίο επιχειρηματία στον τομέα των ασφαλειών κ. Ανδρέα Λιόντο, από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσάλίας κ. Ηλία Παλαιοχωρλίδη, από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύβουλο της ΠΑΕ και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κ. Σωτήρη Μάρκου και από το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και απόστρατο αξιωματικό κ. Χαράλαμπο Τσιαπάλα και οι ψύχραιμες και πολιτισμένες τοποθετήσεις τους δημιουργούν στην ΠΑΕ ΑΕΛ την προσδοκία ότι το ΔΣ της Ερασιτεχνικής θα αντιληφθεί τη λάθος πολιτική του εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία απομάκρυνε τα μέλη της με τις συνεχείς δυσφημιστικές και αρνητικές ενέργειες της και είτε θα αλλάξει την πολιτική του, είτε θα παραιτηθεί, ώστε να αναγεννηθεί η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, η οποία από 700 ενεργά μέλη στη συνέλευση που αποφάσισε να αναθέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Βαγγέλη Πλεξίδα, κατέληξε στη χθεσινή γενική συνέλευση να είναι παρόντα 25 μέλη».

a-sports.gr