Η ΑΜΚΕ «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα – ΤΥΤΩ» θα ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα «Φυσικός Έλεγχος/Περιορισμός των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία μέσω της Διαχείρισης Αρπακτικών Πτηνών» στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου στις 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλία. 

Πρόκειται για σειρά ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων μέσω των οποίων η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ επιδιώκει να  ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους τόσο για την υλοποίηση του προγράμματος όσο και να συμβάλει στη γνωριμία και την εξοικείωση με τις μοναδικές ιδιότητες του αρπακτικού Τυτώ για την καταπολέμηση των τρωκτικών. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ τοποθετεί στη Θεσσαλία τεχνητούς κλωβούς (φωλιές) που στόχο έχουν την παροχή φιλοξενίας προς τα αρπακτικά πτηνά, και στη συνέχεια διαχειρίζεται το είδος Τυτώ για αναπαραγωγή και ανάπτυξη του πληθυσμού τους προκειμένου να ρυθμιστούν φυσικά οι πληθυσμοί τρωκτικών που πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πολλαπλά επίπεδα. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Τυρνάβου, το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Αγροτικής Οδοποιίας, Άρδευσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον Αντιδήμαρχο Νταλαγιάννη Νικόλαο για τη διοργάνωση της ημερίδας και την εξαιρετική συνεργασία. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε 9 συνολικά Δήμους.