Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Το kosmoslarissa.gr συμμετέχει στη σημερινή απεργία σταματώντας τη ροή ειδήσεών του από τις 5.00 το πρωί της Τρίτης, 16 Απριλίου έως τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 17 Απριλίου 2024. 

Eπίσης λόγω της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει το φύλλο της Τετάρτης της εφημερίδας «Κόσμος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

·       ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

·       Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.

·       Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

·       Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

·       Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

·       Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.