Σε εκδήλωση  που διοργάνωσαν χθες Παρασκευή 19/4/2024  στο Επιμελητήριο Λάρισας οι ΚΟΒ Δημόσιας Υγείας, Ιδιωτικής Υγείας, 2ου και 3ου Διαμερίσματος Λάρισας του ΚΚΕ μίλησε ο Γιώργος Λαμπρούλης  βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ .

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Γιώργος Λαμπρουλης επισήμανε  ότι, “η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων , της στρατηγικής της  ΕΕ για  υποταγή της Υγείας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων”.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι , το “νέο ΕΣΥ” που οικοδομεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι από τα παλιά υλικά του “κόστους – οφέλους”, των “δημοσιονομικών περιορισμών”, του “νοικοκυρέματος των δαπανών και των παροχών”, υλικά που χρησιμοποίησαν όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις και διαμόρφωσαν αυτό το απαράδεκτο έως επικίνδυνο για τον λαό σύστημα Υγείας. Αυτή η πολιτική και τα μέτρα όχι μόνο δεν αποτελούν λύση, αλλά παράγοντες δραστικής επιδείνωσης των όρων ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών”.

Τέλος τόνισε ότι,  “χρειάζεται να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα, ότι στην ανάπτυξη που κυριαρχεί το κριτήριο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας οι λαϊκές ανάγκες στην Υγεία, η επαρκής στελέχωση και εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, οι επαρκείς αμοιβές και οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των υγειονομικών αποτελούν ανεπίτρεπτο “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτός είναι ο λόγος που τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, το σχετικά πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό δεν μπορούν να αξιοποιηθούν καθολικά και δωρεάν από τον λαό για τις ανάγκες του.

Για το ΚΚΕ, δεν νοείται Υγεία με κέρδος, “κόστος”, επιχειρηματική δράση. Δεν νοείται η Υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα. Γι’ αυτό απαιτείται ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, με πλήρη στελέχωση και εκπαίδευση του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού σε κλάδους και ειδικότητες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να καταδικάσουν την ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε ως “αντιπολιτευόμενη” συμπολίτευση.»