Ενώπιον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την ανακατασκευή της ιστορικής Πεζογέφυρας της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές στην πρόσφατη θεομηνία Daniel.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός το συγκεκριμένο έργο το πήρε στις πλάτες του ο Πρωθυπουργός και θα εκτελεστεί σε προτεραιότητα.

Το έργο της πεζογέφυρας είχε θέσει στον Υπουργό Υποδομών ο Χρήστος Καπετάνος στις 23 Φεβρουαρίου στην επίσκεψη του στην Αθήνα, όπου είχε ζητήσει να τεθεί στις προτεραιότητες του υπουργείου για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας.

Σήμερα το μεσημέρι στην κυβερνητική σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού στο Μουζάκι, ανακοινώθηκε από τους κ.κ.Σταϊκούρα και Ταχιάο η καταβολή 85 εκ. ευρώ για έργα αποκατάστασης στο νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα 30 εκ ευρώ στον Δήμο Φαρσάλων, 27 εκ στον Δήμο Κιλελέρ, 16 εκ στον Δήμο Αγιάς, 6,5 στον Δήμο Τεμπών, 4 εκ στον Δήμο Λαρισαίων, 1,2 εκ  στον Δήμο Ελασσόνας και 1 εκ ευρώ στον Δήμο Τυρνάβου.

Γέφυρα Αμπελιάς, Παλαιόπυργου και  Τεμπών καθώς και οδικό δίκτυο ξαναφτιάχνονται ως εμβληματικά έργα στο νομό Λάρισας, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του Νοτίου άξονα του Ε65 που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Ο Χρήστος Καπετάνος που συνόδευε τον Πρωθυπουργό μαζί με υπουργούς και βουλευτές, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εξαγγελθέντα έργα για το νομό Λάρισας και μετέφερε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, την ευαρέσκεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερώνυμου αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για την ταχεία αποκατάσταση της Γέφυρας της Αγίας Παρασκευής, κάτι για το οποίο και ο ίδιος ο Ποιμενάρχης, είχε παλέψει όλο αυτό το διάστημα.