Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία & άλλων ευπαθών ομάδων» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις, για την ένταξη ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων η κα Αγλαΐα Τζιότζιου, η οποία μίλησε για τις κατηγορίες αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και τις δυνατότητες ένταξης ή επανένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α.

Επίσης, η Εργασιακή Σύμβουλος της Δ.ΥΠ.Α, η κα Μαρία Γρηγοριάδου, ενημέρωσε το κοινό για τα προγράμματα που υλοποιούνται και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων Θεόδωρος Κυρόπουλος ενώ χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Παναγιώτης Δαλαμπύρας, η περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα, η προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΠΕΚΑ Θεσσαλίας Διονυσία Κυριτσάκα, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας Στέφανος Πάικος και ο πρόεδρος Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Θανάσης Πατσιούρας.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, με αποτέλεσμα να γίνει ξεκάθαρο ότι είναι δυνατή η πρόσβαση στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία & άλλων ευπαθών ομάδων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό
Ταμείο.

Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ. 2410680242, email: kkoinotitas@larissa.gov.gr,  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων-Παράρτημα Ρομά Δημοσθένους 45, τηλ. 2416006922, email: kkoinotitasroma@larissa.gov.gr