Την Τετάρτη 17 Απριλίου, η εκλεκτή ομάδα της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόννων παρουσίασε στην θεατρική παράσταση “Λυσιστράτη” στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που διοργανώθηκε στο θέατρο “Αντώνης Σαμαράκης” στο Κερατσίνι της Δραπετσώνας.

Με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού οργανισμού «Ορίζοντες» και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές/τριες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να εμπλακούν σε βιωματικές εμπειρίες και να ανακαλύψουν τον αρχαίο πολιτισμό μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Οι σκοποί του Φεστιβάλ επιτεύχθηκαν με επιτυχία, καθώς οι μαθητές/τριες ενίσχυσαν τη θεατρική τους παιδεία, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και αντάλλαξαν εμπειρίες με συνομηλίκους από διαφορετικά σχολεία.

Ο κ. Δημήτριος Σιόζιος δάσκαλος της Ε’ Τάξης σε συνεργασία με την κ. Ειρήνη Ζγούρη Θεατρολόγο προετοίμασαν τους/τις εξαιρετικούς/ές μαθητές/τριες της Ε’ Τάξης, οι οποίοι απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το διασκευασμένο έργο του Αριστοφάνη και κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς ήταν το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο το οποίο επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο υπέροχο αυτό Φεστιβάλ!

Η Δ/ντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη ανέπτυξε συνεργασία με τον οργανισμό “Ορίζοντες” προκειμένου να προωθήσει το θεατρικό, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές σε προηγούμενη εκπαιδευτική δράση και άξιζε να παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ υψηλού επιπέδου σαν και αυτό των “Οριζόντων” ! Η κ. Σαΐτη ευχαριστεί θερμά την κ. Ευγενία Γκορτσίλα, την κ. Κωνσταντίνα Τσενέ, την κ. Λουκία Στέφου και όλη την εξαιρετική ομάδα των “Οριζόντων” για τη συμβολή τους σε όλα τα στάδια της συμμετοχής του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να βιώσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Επίσης η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, επιθυμεί να εκφράσει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της προς τους/τις αγαπητούς/ές μαθητές/τριες και τους αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Σιόζιο και κ. Ζγούρη, για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια και τον εκπληκτικό επαγγελματισμό τους στη συμμετοχή τους στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δράματος καθώς και τον κ. Ροβέρτο Καράτζο και κ. Πέτρο Μπαρμπαγιάννη που συνόδεψαν την αποστολή του σχολείου.

Τέλος η κ. Σαΐτη, θέλει να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους γονείς της Ε’ Τάξης για την ανεκτίμητη στήριξη και συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της παρουσίασης της παράστασης της “Λυσιστράτης” στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Η συμβολή και η υποστήριξη των γονέων αποτέλεσαν κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της εκδήλωσης. Με την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνσή τους, οι μαθητές/τιρς της Ε’ Τάξης μπόρεσαν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να παρουσιάσουν μια εξαιρετική παράσταση που άφησε το κοινό άφωνο.

Οι γονείς αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και κινητήρια δύναμη για τους/τις μαθητές/τριες, παρέχοντας τους την απαραίτητη υποστήριξη και ενθάρρυνση για την ανάπτυξη των ταλέντων τους και την πραγματοποίησητων ονείρων τους.

Η κ. Σαΐτη εκφράζει τη βαθιά της εκτίμηση προς όλους τους γονείς για τη συνεχή τους υποστήριξη και αφοσίωση προς την εκπαιδευτική ανάπτυξη και ευημερία των παιδιών τους.