Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες να «χτυπούν» τη χώρα, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Παράλληλα, ένα κύμα σκόνης θα κάνει την επανεμφάνισή του, με τους ειδικούς να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή για τις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς αναφέρει: «Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα).

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη».

Όσον αφορά τη σκόνη που θα μείνει πάνω από την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη (13/5), ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

Ο καιρός στη Λάρισα

Με έντονες βροχές προβλέπεται η αυριανή ημέρα στη Λάρισα, Παρασκευή 10 Μαίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Από νωρίς το πρωί θα αρχίσει να βρέχει στην πόλη, ενώ το απόγευμα αναμένεται να εξασθενίσουν τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, φτάνοντας στους 20 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες. Στην περιοχή της Λάρισας μικρή θα είναι η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης μέχρι νωρίς το μεσημέρι, οπότε αναμένεται να παρασυρθεί από τους βοριάδες που θα πνέουν.