«Η ΝΔ αντιμετώπισε με πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Οι ίδιοι έθεσαν ψηλά τον πήχη και τελικά πέρασαν από κάτω. Καλλιέργησαν μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες διαψεύσθηκαν. Το μόνο χειροπιαστό που πήραμε, και για το οποίο ενοχλούνται γιατί ασκούμε κριτική, είναι η αναβάθμιση των F16 με κόστος 2,4 δις. δολ., όπως ακούσαμε από τα χείλη του προέδρου Τραμπ». Τα παραπάνω τόνισε, σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, (σε συνέντευξή στην τηλεόραση της TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).
“ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ” ΤΡΑΜΠ
Ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «δεν είχαμε καμία σαφή δέσμευση -απ’ όσα έγιναν γνωστά μέχρι σήμερα- για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα ζητήματα που αφορούν πρωτίστως το δικό μας ενδιαφέρον στην περιοχή, για την Τουρκία, την Κύπρο, το Σκοπιανό, το μεταναστευτικό». Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Τραμπ μάλλον ολίγον “τρολάρισε” τον Έλληνα πρωθυπουργό, ίσως γιατί θυμόταν και τη στάση του, τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν τις αμερικανικές εκλογές. Και βρέθηκε ο κ. Τσίπρας σε δυσχερή θέση, όταν κλήθηκε να το σχολιάσει κατά τη συνέντευξη τύπου. Ξέρετε, όταν δεν βουτάει κανείς τη γλώσσα στο μυαλό του, όταν κάνει δηλώσεις, μετά αναγκάζεται να την καταπιεί, όταν τα γεγονότα το επιβάλουν».
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Τραμπ στην επένδυση του Ελληνικού, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην μιλά για επενδύσεις «γιατί οι μεγάλες επενδύσεις έγιναν με κυβερνήσεις ΝΔ, με κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά. Και όσες μεγάλες επενδύσεις έγιναν επιχειρείται να ακυρωθούν με αυτή την κυβέρνηση. Δείτε τι γίνεται στις Σκουριές, δείτε τι γίνεται με το Ελληνικό, που καρκινοβατεί και γίναμε και διεθνώς ρεζίλι με τις αναφορές του προέδρου Τραμπ».
“ΓΛΥΚΙΑ” Η ΚΑΡΕΚΛΑ…
Για το αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Λάρισα, ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε ότι «όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο ή διάβασαν στα ΜΜΕ τα όσα ελέχθησαν αβίαστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μιλούμε για ένα συνέδριο-φιέστα, στο οποίο δεν υπήρχε καμία ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού για την πρωτογενή παραγωγή, την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, για την “παραγωγική Ελλάδα” που υποτίθεται ότι θα μας μίλαγε και τον οδικό χάρτη που θα μας παρουσίαζε»
Ερωτηθεί για το πότε θα γίνουν εκλογές είπε ότι «εξαρτάται από τον πρωθυπουργό, αν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Κάτι που δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητές τους, γιατί είναι δεδομένη η  ήττα. Πρόωρες εκλογές προκαλούνται συνήθως από αυτούς που ευελπιστούν ότι θα τις κερδίσουν. Η καρέκλα φαίνεται ότι είναι γλυκιά για τους συγκυβερνώντες».
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
Και κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια κυβέρνηση που έχει σχέδιο και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Εμείς παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό με τα προσυνέδρια που ξεκίνησαν το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Στα μέσα του Νοεμβρίου θα έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε το αγροτικό μας πρόγραμμα στη Λάρισα. Πιστεύω ότι οι πολίτες, που ‘‘έχουν καεί στον χυλό’’, είναι πλέον προσεκτικοί και απαιτητικοί από τις πολιτικές δυνάμεις, θα είναι πιο αυστηροί την ώρα της κάλπης. Θέλω να πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι κοντά και θα δοθεί η ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ η εντολή να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».